sábado, 16 de mayo de 2009

Doc.3 pàgina 214


Ciutadania democràtica
De quina manera l´autor caracteritza la ciutadania en aquest text?
Creu en una ciutadania oberta, en la qual tots els ciutadans siguin incorporats, fins i tot, els marginats per a una comunitat homogenitzada.I sense què cap ciutadà sigui discriminat.
Per què diu que el principi de voluntarietat ha de ser considerat a l´hora d´entendre la nacionalitat del ciutadà?
Perquè tothom ha d´admetre la seva nacionalitat,el seu lloc d´origen, ja que així se´l podrà reconèixer uns drets respecte les seves arrels.
A què es refereix quan esmenta "l´afirmació de la independència nacional"?
I quan esmenta "la realització de la identitat nacional"?

Per què considera que aquests modes d´entendre la democràcia són excloents?

L´autor és partidari d´acceptar altres cultures,però no vol barrejar-les.
Els modes d´entendre la democràcia són excloents, per aquelles persones que viuen en un lloc, que no és el seu, i que no poden tan com voldrien celebrar les seves tradicions, costums... de la seva cultura.

INFORMACIÓ SOBRE HABERMAS
Va estudiar filosofia, psicologia, literatura alemanya i economia a la Universitat de Gotinga, Zuric i Bonn, on va defensar la seva tesi doctoral sobre Friedrich Schelling. De 1956 a 1959 va ser ajudant i col·laborador de Theodor Adorno a l'Institut de Sociologia de Frankfurt del Main. L'any 1961 va defensar la seva habilitació, centrada en el concepte del públic Öffentlichkeit. Entre 1964 i 1971 va exercir com professor en la Universitat de Frankfurt, i es converteix en un dels principals representants de la Teoria Crítica. De 1971 a 1983 es va ocupar com a director de l'Institut Max Planck per a la "investigació de les condicions de vida del món tècnic-científic".
L'any 2001 va obtenir el Premi de la Pau que concedeixen els llibreters alemanys. El 2003 fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials.

No hay comentarios: